Bolju štrudlu od ove niste probali: Uživaćete u svakom zalogaju, baka otkrila recept koji obara s nogu
Foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja

prijatno

Bolju štrudlu od ove niste probali: Uživaćete u svakom zalogaju, baka otkrila recept koji obara s nogu

Ukusna štrudla kojoj malo ko može da odoli

Objavljeno: 09:31h

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • 20 gr kvasca
  • 180 ml mleka
  • 70 gr putera
  • 2 jaja
  • korica limuna
  • 1 kašika šečera

1 Nadev:

  • 200 gr ml maka gotovog samlevenog
  • 100 ml mleka
  • malo cimeta
  • Za drugu:
  • 3 pune kašike pekmeza od šljiva
  • malo cimeta
Štrudla
foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad nadodje dodati jaja, ulje koricu limuna i brašno. Izmesati rukama ili mokserom da bude glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da odmara. Mak preliti vrelim mlekom i dodati cimet.

Testo istresti na sto pa podeliti na dva dela. Jedna izravnati za pola cm u pravougaonik pa premazati makom ne do kraja ivica, uviti u rolat.

Štrudla
foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja

Pleh obloziti pek papirom . Drugu isto razviti i premazati pekmezom i uviti. Staviti strudle u pleh i pokriti da odmore 15 minuta pa premazati žumancetom sa kašikom mleka.

Peći na 200 stepeni C 45 min ili sa ventilatorom na 180 stepeni. Pokriti krpom i seći ohladjenu . Prelepa je.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.