prijatno
Bolju štrudlu od ove niste probali: Uživaćete u svakom zalogaju, baka otkrila recept koji obara s nogu
Ukusna štrudla kojoj malo ko može da odoli
Potrebno je:
- 400 gr brašna
- 20 gr kvasca
- 180 ml mleka
- 70 gr putera
- 2 jaja
- korica limuna
- 1 kašika šečera
1 Nadev:
- 200 gr ml maka gotovog samlevenog
- 100 ml mleka
- malo cimeta
- Za drugu:
- 3 pune kašike pekmeza od šljiva
- malo cimeta
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad nadodje dodati jaja, ulje koricu limuna i brašno. Izmesati rukama ili mokserom da bude glatko testo.
Ostaviti 30 minuta da odmara. Mak preliti vrelim mlekom i dodati cimet.
Testo istresti na sto pa podeliti na dva dela. Jedna izravnati za pola cm u pravougaonik pa premazati makom ne do kraja ivica, uviti u rolat.
Pleh obloziti pek papirom . Drugu isto razviti i premazati pekmezom i uviti. Staviti strudle u pleh i pokriti da odmore 15 minuta pa premazati žumancetom sa kašikom mleka.
Peći na 200 stepeni C 45 min ili sa ventilatorom na 180 stepeni. Pokriti krpom i seći ohladjenu . Prelepa je.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!